Bøgeblade

Skovbegravelser i
Borgnakke Skov

Saltø Gods og familien Scheel-Plessen glæder sig over, at der snart igen kan begraves mennesker fra området, i Borgnakke Skov.

Borgnakke Skov er en dejlig lys bøgeskov og meget anvendt af lokalområdet, på grund af den charmerende beliggenhed ud til Karrebæk Fjord. I Borgnakke Skov ligger den kendte Margrethehøj fra middelalderen, hvoraf indsejlingen til Karrebæk Fjord kunne overvåges. I den nordlige del af Borgnakke Skov ligger gæsterehøjene (gravhøje). Området er altså fuld af historie - og nu her, efter ca. 850 år, genoptages begravelserne i Borgnakke Skov.

Saltø Gods og Næstved Kommune har nu alle aftaler på plads, for skovbegravelsespladsen i Borgnakke Skov tæt på Næstved by. Det betyder, at arbejdet kan fortsætte hen imod en godkendelse fra Kirkeministeriet, hvorefter skovgravpladsen kan åbnes for urnenedsættelser. 

Skoven som anvendes til skovgravplads er sammenlagt på ca. 3,9 hektar altså 39.000 m².

Er en skovbegravelse noget for mig?

Næstved og Karrebæksminde er et område med flotte kyststrækninger. Askespredningerne over havet er et logisk alternativ til kirkegården for mange i området. Med en åbning af en skovbegravelsesplads i Næstved Kommune, vil borgerne få et alternativ til lands. Urnerne placeres omkring de store bøgetræer og dermed har de pårørende et gravsted som man kan besøge – i modsætning til en askespredning. Har man i livet haft en særlig tilknytning til havet, er askespredningen formentlig det logiske og naturlige valg, men for mange andre, vil det måske være en urnenedsættelse i Borgnakke Skov, hvorfra der er en meget flot udsigt til vandet.

Urnegravpladserne skal ikke vedligeholdes af de efterladte, og de må ikke udsmykkes, men der må lægges en mindeplade.

Guidet fremvisning

Vi afholder løbende fremvisninger af urneskoven, hvor vi giver en introduktion til skovbegravelse, fortæller om de forskellige gravstedstyper omkring træerne og historien bag skovbegravelser og Saltø Gods.

Læs mere og tilmeld ›

Bestilling og forhåndsreservation

Har du spørgsmål, eller behov for hjælp til at bestille eller forhåndsreservere et træ eller et urnegravsted, så kontakt os på:
saltoe@skovbegravelse.nu eller telefon 42 90 90 62.

Mos For Foden Af Træet

Information

For information omkring en skovbegravelse i Borgnakke Skov, priser eller bestilling, besøg Skovbegravelses hjemmeside. 

Siden er et fælles overblik over de danske skovgravpladser, der er en del af skovbegravelse.nu. 

Besøg siden ›

Bøgeblade
Bregne I Skovbunden

Priser

Ønsker du at se muligheder og priser på urnegravsteder og træer?

Læs mere og tilmeld ›