Bøgeblade

Skovbegravelser i
Borgnakke Skov

Saltø Gods og familien Scheel-Plessen glæder sig over, at der igen kan begraves mennesker fra området, i Borgnakke Skov. Skovgravpladsen blev officielt godkendt i 2020.

Borgnakke Skov er en dejlig lys bøgeskov og meget anvendt af lokalområdet, på grund af den charmerende beliggenhed ud til Karrebæk Fjord. I Borgnakke Skov ligger den kendte Margrethehøj fra middelalderen, hvoraf indsejlingen til Karrebæk Fjord kunne overvåges. I den nordlige del af Borgnakke Skov ligger gæsterehøjene (gravhøje). Området er altså fuld af historie - og nu her, efter ca. 850 år, er begravelserne blevet genoptaget i Borgnakke Skov. 

I efteråret 2020 godkendte Kirkeministeriet Næstved Kommunes ansøgning vedrørende etablering og drift af en skovbegravelsesplads i Borgnakke Skov under Saltø Gods. Dermed er det blevet muligt, at få urnenedsat sine kære i Borgnakke Skov, samt foretage reservationer/erhvervelser af gravsteder.

Skoven som anvendes til skovgravplads er sammenlagt på ca. 3,9 hektar altså 39.000 m².

Er en skovbegravelse noget for mig?

Næstved og Karrebæksminde er et område med flotte kyststrækninger. Askespredningerne over havet er et logisk alternativ til kirkegården for mange i området. Med en åbning af en skovbegravelsesplads i Næstved Kommune, vil borgerne få et alternativ til lands. Urnerne placeres omkring de store bøgetræer og dermed har de pårørende et gravsted som man kan besøge – i modsætning til en askespredning. Har man i livet haft en særlig tilknytning til havet, er askespredningen formentlig det logiske og naturlige valg, men for mange andre, vil det måske være en urnenedsættelse i Borgnakke Skov, hvorfra der er en meget flot udsigt til vandet.

Urnestederne skal ikke vedligeholdes af de efterladte, og de må ikke udsmykkes.

Guidet fremvisning

Vi afholder løbende fremvisninger af urneskoven, hvor vi giver en introduktion til skovbegravelse, fortæller om de forskellige gravstedstyper omkring træerne og historien bag skovbegravelser og Saltø Gods.

Læs mere og tilmeld ›

Erhvervelse og reservation

Har du spørgsmål, eller behov for hjælp til at erhverve eller reservere et træ eller et urnegravsted, så kontakt os på:
saltoe@skovbegravelse.nu eller telefon 42 90 99 41.

Mos For Foden Af Træet

Information

For information omkring en skovbegravelse i Borgnakke Skov, priser eller bestilling, besøg Skovbegravelses hjemmeside. 

Siden er et fælles overblik over de danske skovgravpladser, der er en del af skovbegravelse.nu. 

Besøg siden ›

Bøgeblade
Bregne I Skovbunden

Priser

Ønsker du at se muligheder og priser på urnegravsteder og træer?

Læs mere og tilmeld ›